Toyo Tires

Pogledajte najnoviji katalog zimskih Toyo Tires guma ovdje.

Upoznajte ljetne modele Toyo Tires guma:
TOYO PROXES C1S
TOYO PROXES T1 SPORT - najpreporučljivije ljetne Toyo gume prema europskim testovima guma
NANO ENERGY 3
OPEN COUNTRY GENERACIJA GUMA
PROXES GENERACIJA GUMA

 


AH Servis je ponosni sponzor Zaxa, drift i relly vozača koji svoje vrhunske rezultate postiže na Toyo Tires gumama.
Pogledajte nevjerovatne video sadržaje što sve Toyo gume mogu podnijeti prilikom vožnje.
 

Pogledajte što rade Toyo gume - poslije ovog videa nećete ostati ravnodušni.

 
 

Kratka povijest Toyo Tires

Toyo Tires već 65 godina posluje prema jasno definiranim načelima poslovanja: inovativnost, kvaliteta, izvrsne performanse i usluga. U Sjedinjenim Američkim Državama prisutan je gotovo 45 godina.

Toyo Tires grupa sastoji se od segmenta razvoja, proizvodnje, ispitivanja kvalitete , distribucije i marketinga čijom kombinacijom u poslovanju uspješno posluje diljem Amerike, Europe, Bliskog istoka, Azije i Oceanije te gradi veliku reputaciju brenda u svijetu.
Toyo tires je u SAD-u dobio je nagradu za robnu marku br.1 prema dodjeli časopisa  Annual Tire Brand Study.Prema glasovima potrošača, kamionske gume su od 2000-te godine osvojile 6 puta ovu nagradu.

 

Osnivanje

Vizija za proizvodnju teretne gume započela u kolovozu 1945.godine , kada je predsjednik tvrtke, gdin. Rikimatsu Tomihisa, osnovano  Toyo Tire & Rubber Co, Ltd u Japanu.
1966. godine, Toyo Tires je postao prvi japanski proizvođač guma  koji je otvorio podružnicu u SAD-u. Prva podružnica Toyo Tiresa u SAD-u otvorena je u Južnoj Kaliforniji.

Putničke gume kao dodatak ponudi asortimana počele su se proizvoditi od 1975-te godine, te kroz mrežu neovisnih distributera guma, brand Toyo Tires  počeo rasti u Sjedinjenim Američkim Državama.
U kasnim osamdesetima preoizvedene su prve teretne gume u SAD-u (u Mt.Vernonu , Illionis).
Američka proizvodnje gume uz veliku potporu američkog gospodarstva omogućila je brži pristup zalihama sa kraćim rokovima isporuke i smanjenje troškova brodskog prijevoza.
Sjedište tvrtke danas je u Kaliforniji, Cypressu gdje se iz gotovo milion četvornih kilometara distribuiraju gume u ostatak države. Kompanija ima i manje skladišne prostore u Georgia, Illionoisu, Pennsyivaniji i Texasu.
Motorsports
U 1980, Toyo Tires se počeo priključivati kao dobavljač u raznim auto moto utrkama u SAD-u. Do kraja desetljeća kontunuirane prisutnosti, vozači utrka ostvarili su brojne pobjede vozeći upravo na Toyo Tires gumama.
Toyo Tires  je već desetljećima prisutan na raznim natjecanjima kao što su cestovni biciklizam, brdskim i cestovnim utrkama, drift utrkama prezentirajući brendove guma, njihovu tehnologiju, inovacije i mogućnosti.
Stvaranje trendova
Kako bi se zadovoljili sve veći zahtjevi potrošača, Toyo Tires je postavio nekoliko ključnih trendova te postao lider u gumarskim poslovanju. U kasnim devedesetima, tvrtka je bila zaslužna za nekoliko važnih razvojnih tehnologija na tom području.
Razvojem tuninga na tržištu, Toyo je odgovorio proizvodnjom gume sa niskim profilom , velikim promjerom rubnog dijela guma i visokim performansama gume.
U kratkom trenutku promjer gume je dosegao 18-inča što se nekoliko godina ranije činilo daleko nedostižnim. Od kasnih devedesetih, proizvodnja gume većih promjera  nastavila je rasti. Toyo Tires su ponovno podigli ljestvicu ostalim gumarskim kompanijama prvi objavivši gumu promjera 26-28 inča za osobna vozila. Manje od godinu dana kasnije nastala je guma od 30 inča.
Nastavak razvoja trendova slijede inovacije u proizvodnji setova guma za veće kotače za laka dostavna vozila u kasnim devedesetima kada je Toyo uveo oznaku S/T na gumi koja se odnosi na opterećenje gume prikladne za sportska natjecanja teretnih vozila. Ova inovacija rezultirala je povećanjem prodaje te pozicioniranjem Toyo gume kao svjetskog lidera na tržištu guma za sportska natjecanja gospodarskih vozila. Danas je model gume Proxes S/T dopunjen novom generacijom guma boljih performansi koje nose oznaku ST II.

Off-Road i luksuzna vožnja


Natjecatelji off-road utrka , dobro su prihvatili Open Country gume sa oznakom M/T posebno razvijene za takvu vrstu vozila koja je prikladna za izvrsno rukovanje na off-road terenima sa produženim vijekom trajanja. Ova serija guma dokazala je da je Toyo razvio kvalitetnu gumu ne samo prikladnu za gospodarska vozila nego i prilagođenu za vožnju off-road terenima. Tome svjedoče i brojne nagrade na natjecanjima na kratke staze i vožnju pustinjom na duge trase.
U srpnju 2007. Godine  kompanija je predstavila prvi model gume prikladnu za luksuzna vozila, Versado LX čime se Toyo približio novoj grupi kupaca te digao svoju reputaciju na višu razinu dobrim ocjenama u kategoriji kvalitete i profinjenosti.

 

Danas


Danas kompanija Toyo Tire Europe GmbH ima po tri podružnice  i distributera u svakoj većoj europskoj državi.
Asortiman guma obuhvaća širok spektar modela sa visokim performansama, gume prilagođene sportskim natjecanjima, gume za SUV i 4x4 vozila te ekološke Proxes Ne prikladne za gospodarska vozila.
Osnovan 1945, Toyo Tire & Rubber Co, Ltd je nastavio postavljanjem trendova na tržištu  kroz inovativne tehnologije i proizvode u svojim područjima osnovne djelatnosti proizvodnje i prodaje automobilskih guma, industrijske gume, uretanskih proizvoda i anti-vibracijske gume za automobile. Danas se Toyo gume ne proizvode samo u Japanu nego se proizvodnja proširila i na druge podružnice  u više od 100 zemalja  pružajući jedinstvene proizvode i usluge prilagođenim zahtjevima korisnika.

U 2001 godini, Toyo Tires grupa izradila je dugoročne i srednjoročne planove poslovanja  kojemu su istaknuta vizija  i misija poslovanja  za narednih 10 godina.

 

Za više informacija o odabranom proizvodu kontaktirajte Vaš prodajno-servisni centar.

Novosti