Početna Novosti Pirelli se vraća kao dobavljač u Svjetsko relly natjecanje 2014.godine

Pirelli se vraća kao dobavljač u Svjetsko relly natjecanje 2014.godine

Pirelli je potvrdio sudjelovanje na svjetskom relly natjecanju u 2014 godini.
Pirelli od svog osnutka prati relly natjecanja, a od 2008-2010 godine bio je glavni dobavljać za sve ekipe na rellyu.
 

Pirelli ima dugu povjest sudjelovanja na relly natjecanjima kao  dobavljač prvenstva tei danas sponzorira razna natjecanja i osvaja prve nagrade.
Pirelli također podupire udrugu Star driver I WCR Akademiju za poticanje mlađih generacija za natjecanje u rellyu.
Od početka sudjelovanja u relly natjecanjima do danas, Pirelli je osvojio 180 nagrada.
Korjeni Pirellija leže u cestovnom biciklizmu a također je vrlo poznat I u sudjelovanju u GT utrkama.

Paul Hembery, director Pirelli Motorsporta je komentirao ponovnu suradnju:” Željeli bismo zahvaliti FIA što nam je omogućila kandidaturu za dobavljača WRC i veliko nam je zadovoljstvo ponovno biti dio rellija gdje se zapravo obzirom na dugu tradiciju osjećamo kao da smo kod kuće. Prihvatili smo ovu odluku uzimajući u obzir zahtjeve naših kupaca
Vjerujemo u izvrsnost naših proizvoda koji će nadamo se ispuniti očekivanja vozača i dovesti ih do što boljih rezultata ili u konačnici do pobjede.
Za proizvođača guma, sudjelovanje na relliju je veliki izazov jer se gume testiraju na različitim terenima  I različitim vremeskim uvjetima.”

Pirelli će se vratiti u Svjetskom prvenstvu u reliju iduće godine, nakon što je bio uključen u seriji od svog osnutka u 1973.

U tijeku je  testiranje rally gumama koje će se nastaviti do kraja godine koje se odnose na P Zero gume prikladne za neravan teren i Scorpion gume prikladne za vožnju šljunčanom stazom. Najnovije relly gume koje će Pirelli lansirati posebno za Svjetsko relly natjecanje 2014 godine  u skladu su sa propisima natjecanja gdje se velika pozornost usmjerila na vijek trajanja gumeiI očuvanje okoliša.

Početak prvenstva planirano je u Monte Carlu od 14.-19.1.2014.
 

Anketa

Koja riječ najbolje opisuje uslugu u AH Servisu?

Rezultati

Katalog svih modela guma

Novosti