Početna Novosti Pirelli kalendar slavi 50-tu obljetnicu!

Pirelli kalendar slavi 50-tu obljetnicu!

Tvrtka Pirelli povodom 50-te obljetnice od prvog izdanja Pirellijevog kalendara  organizira niz događanja povodom proslave: retrospektivnu izložbu fotografija  u HangarBicocca  by Lindbergh i  Demarcheliera  za goste , novinare i kolekcionarima iz cijelog svijeta i izdanje neobjavljenih fotografija iz Pirelli kalendara iz 1986 godine by Helmut Newton. 

Kako bi se uveličao gala event povodom proslave kalendara za 2014 godinu, ovih dana se priprema retrospektivna izložba Pirellijevih kalendara od njegova početka do danas u izložbenom prostoru HangarBicocca u Milanu.Izložba će se otvoriti na samo događanje za 800 uzvanika koji će naznočiti predstavljanju najnovijeg kalendara a za širu javnost biti će otvorena 23. I 24. studenog. Izložba je sačinjena od 160 fotografija nastalih od 50 fotografa koji su surađivali na stvaranju Pirellijevih kalendara tijekom proteklih pedeset godina.Kako bi proslavili ovu prekretnicu godišnjice , Pirelli je odlučio da neće tiskati  2014 kalendar nego objaviti do sada neobjavljeni Pirelli kalendar iz 1986 godine kojeg je kreirao  Helmut Newton , a koji je  do danas bio držan tajnosti u arhivi Pirellija. .

 

50 GODINA " Cal " ™ :povijest od najpoznatijeg svjetskog kalendara.

Cal " ™ je projekt kojeg je osmislio Pirelli UK Limited , britanska podružnica na čelu sa  umjetničkim ravnateljem Derekom Forsythom i britanskim fotografom  Robertom Freemanom , poznatim po svojim portretima Beatlesa. Rezultat je bio profinjen , ekskluzivni proizvod s umjetničkim i kulturnim konotacijama te je od početka istaknut u svijetu mode i glamura . Od tada , već 50 godina "Cal " ™ je nastavilo obilježavati umjetnički izričaj sa slikama  najviše cijenjenih fotografa.

Tri razdoblja od " Cal " ™

Povijest Pirelli kalendara može se podijeliti u tri različita razdoblja :
-Prvo desetljeće , od 1964 do '74 , nakon čega je uslijedila pauza u publikaciji ( devet godina ) zbog svjetske recesije i naftne krize
-Drugo desetljeće , od '84 do '94 , kada se kalendar ponovno lansirao u javnosti te postaje sve uspješniji
- Od 1994 do danas , koje se prostire na prijelazu tisućljeća , a za to vrijeme "Cal " ™ je postigao kultni status

desetljeće od 1964 do '74

Prve godine izdanja  " Cal " ™  Beatlesi su vladali scenom, to je bilo razdoblje rocka i mini suknji ali i mladih protestnih pokreta i anti - Vijetnam mirovne skupove . Kalendar brzo odbacuje svoju izvornu ulogu kao " korporativni " poklon  za ključne klijente , nego se  se opredjeljuje za strategiju kao ekskluzivna publikacija namijenjena  za odabrane klijente.
Modeli koji su bili dio prvih izdanja kalendara  bili su uglavnom mladi doseljenici, fotografirani na elitnim odredištima: egzotičnim plažama, gradske lokacije. Godine 1968 Harriju Peccinotti bila je isnspiracija za kalendar poezija  Elizabeth Barrett Browning , Allen Ginsberg i Ronsard , a sljedeće godine je odbacio formalno poziranje za više prirodne , spontane slike snimljene na kalifornijskim sunčanim plažama . Godine 1972 Sarah Moon postala je prva žena fotograf na Pirellijevom kalendaru.Najava ožujka 1974 da bi objavljivanje kalendara moglo biti ukinuto izazvalo je pobunu britanskih i svjetskih medija što je bilo siguran znak da je Pirellijev kalendar postao uspješan projekt. Sljedeće desetljeće inspiracija za izradu kalendara bile su  razne knjige , zbirke i antologije , u različitim jezicima .

desetljeće od '84 do '94
1984 je godina povratka kalendara nakon prekida objavljivanja . Novi umjetnički direktor , Martyn Walsh ,Kalendar je vratio svojim korijenima , uključujući u fotografije po prvi puta gume. Na plažama na Bahamima , uz lijepe modele fotografirane za 1984 Kalendar po fotoaparatom fotografa Uwe Ommera , na pjesku se pojavio gazni sloj P6 gume .
Godine 1987 Terence Donovan stvorio revolucionarni kalendar u kojem su modeli bili samo crnkinje, koji je uključivao 16-godišnju Naomi Campbell na početku karijere . Sljedeće godine Barry Lategan koristio je za kalendar  muški model po prvi put. Godine 1990 Arthur Elgort proizvedeo je  prvi Pirelli kalendar, sve u crno-bijeloj tehnici , posvećen Olimpijadi.

    Od 1994 do danas


Godine 1993 , , a nakon promjene top menadžmenta u tvrtki, još je jedna važna prekretnica . Pirelli je puno uložio u komunikaciju brenda i imidža u inozemstvu te je  i kalendar postao jedan od ključnih alata za povećanje svjesti o brendu Pirelli. Umjetnički odjel se presellio  u sjedište kompanije u Milanu te je odlučeno da na kalendaru bude izostavljena povezanost kompanije sa gumama.. "Cal " ™ se na taj način vratio svojem izvornom izričaju koji naglašava  široki spektar vrijednosti i značenja , prvo i osnovno opredjeljenje za inovacije i potragu za izvrsnošću.

Godine 1994 Herb Ritts je pokrenulo novu eru " Cal " ™ s fenomenalnim line-up supermodelima Cindy Crawford, Helena Christensen , Kate Moss i Karen Alexander . Njegov kalendar , pod nazivom "Hommage žene " naglasio je ljepotu  "žena u 90-tima i njihovo mjesto u svijetu  pod geslom " ponosna , seksi i lijepa iznutra " . Od tada su  kreativni talent fotografa i očaravajuća privlačnost modela  bili temelj uspjeha Pirellijevog kalendara . Njegova veza sa svijetom mode i glamura " je postala sve jača.

Najveća imena  posljednjih nekoliko izdanja stoljeća uključuju : Christie Turlington i Naomi Campbell (opet ) 1995 ( fotografije Richard Avedon ) ; Carre Otis , Eva Herzigova i Nastassja Kinsky u '96 ( fotografije Peter Lindbergh ) , Inés Sastre i Monica Bellucci (prvi talijanski model) u '97 . U 1998 Bruce Weber je kreirao nekoliko fotografija sa muškim filmskim zvjezdama i pjevača kao što su  Robert Mitchum , John Malkovich , Kris Kristofferson , BB King i Bono , a Alek Wek i Laetitia Casta su lica iz 1999 , koje je snimio Herb Ritts a  2000 Annie Leibovitz .

U 21 stoljeću prve su krasile stranice kalendara između ostalih  Mario Testino, Gisele Bundchen i Frankie Rayder , U 2002 glumice Lauren Bush ( u dobi od 17 ,unuka George Sr. ) i Kiera Chaplin ( unuka velikog Charlie ) . 2003 modele je  fotografirao još jednom Bruce Weber  i izdanje te godine je bilo zaista impresivno s tri talijanske ljepotice ( Mariacarla Boscono , Eva Riccobono i Valentina Stilla ) uz poznate modele kao što su Sophie Dahl , Heidi Klum , Karolina Kurkova i Natalia Vodianova , i muške zvjezde iz filma i sporta ( Alessandro Gassman , Stephane Ferrara i Richie La Montagne ) .

Izdanje 2004 , na "Cal " ™ s četrdesete obljetnice , usmjereno na nadama i snovima  na kojem su pozirale dive poput Catherine Deneuve i Isabella Rossellini , a povjereno je tehnološkom stvaralaštvu Nicka Knighta . U 2005 je bio je red na fotografa Patricka Demarcheliera koji je fotografirao modele poput  Naomi Campbell i pridošlice Adriane Lima na plažama Copacabana i Ipanema . Ugledni engleski / turski dvojac Mert i Marcus su na čelu u 2006  odabrao je temu "retro 1960 vabiti Côte d'Azur" i modele senzualne ljepote poput Jennifer Lopez , Kate Moss i Gisele Bündchen . 2007 je bila godina kada su kalendar krasile velike holivudske dive : Sophia Loren , Penelope Cruz , Hilary Swank i Naomi Watts koje je fotografirao  Lou Doillon ,. U 2008 fotograf Patrick Demarchelier opredjeljuje se za snimanje kalendara u Aziji za  prvi put . U potpunosti snimljen na lokaciji u Šangaju  na kalendaru su se pojavile i kineske glumice, Maggie Cheung i top model Doutzen Kroes .

U 2009 slavni umjetnik Peter Beard je " Cal " ™  snimiao je kalendar u  Bocvani sa svjetski priznatim modelima poput  Lara Stone i Mariacarla Boscono . Beard , koji je živio u Keniji  30 godina , jedan je od najvećih svjetskih fotografa  koji je prikazao ljepotu Afrike . Izdanje 2010 povjerena je američki fotograf Terry Richardsonu pod nazivom " Enfant terrible ", poznat po svom nepriličnom i  provokativnom stilu koji je u kalendar uključio modele poput Miranda Kerr , Lily Cole , Rosie Huntington i Ana Beatriz . Izdanje kalendara iz 2011 upriličio je kreativni genije Karl Lagerfeld : umjetnik , esteta i multi -talentirani modni simbol . U svom pariškom studiju Lagerfeld je stvorio " Mitologiju " , kalendar koji odražava njegovu strast za klasičnom grčkom i rimskom kulturom . Njegov sjajani izričaj muške i ženske osobnosti prikazali su modeli poput Baptiste Giabiconi i Brad Kroenig te glumica Julianne Moore . 2012 izdanje je djelo Mario Sorrenti ,prvog  talijanskog  fotografa, koji je izabrao na shottingu na Korzici modele poput Mille Jovovich , Kate Moss i Isabeli Fontana .

U 2013 "Cal " ™ je povjeren fotografu  Steve McCurry , jedanom od najpoznatijih svjetskih fotoreportera , čije su  snimke za Pirelli  kalendar naglašavale socijalnu i gospodarsku situaciju u Brazilu. Među njegovim modelima pozirali su Sonia Braga , pjevačica  Marisa Monte, modeli  Adriana Lima , Petra Nemcova i Summer Rayne Oakes i svi ostali kojima je zajednička predanost  humanitarnom radu , podržavanja nevladinih organizacija , fondacija i humanitarnih projekata .

Anketa

Koja riječ najbolje opisuje uslugu u AH Servisu?

Rezultati

Katalog svih modela guma

Novosti