Početna Novosti GT gume– stručnjak za gume za vozila s pogonom na sva četiri kotača

GT gume– stručnjak za gume za vozila s pogonom na sva četiri kotača

Tvrtka General Tire poznata je kao brend za SUV off-road vozila.
Grabber proizvodima GT, AT i MT, ovaj brend u velikom postotku zadovoljava najrazličitije zahtjeve.

Gume za upotrebu na SUV i off-road vozilima tradicionalno su jedno od središnjih točaka američkog brenda guma General Tire. Posljednjih godina Amerikanci su revidirali svoje proizvode i prilagodili ih tako da zadovolje potrebe vozača u Europi. To je rezultiralo trima linijama proizvodnje.
Zajednički im je naziv "Grabber," čime se naznačava njihova veza s funkcijom 4x4. Gume za upotrebu na cesti nose oznaku "GT"; "AT" označava gume za upotrebu na grubom terenu, dok oznaka "MT" govori o najboljem mogućem izboru za upotrebu na teškom off-road terenu. Ono što sve te gume imaju zajedničko je robusnost i prianjanje.

Guma Grabber GT

Gumom Grabber GT, tim stručnjakom za sva četiri kotača iz tvrtke General Tire, nudi se guma za cestu za posebne zahtjeve koji se postavljaju pred SUV vozila i vozila s pogonom na sva četiri kotača (AWD). Osobite prednosti te gume uključuju faktor visoke sigurnosti pri kočenju kako na mokrim, tako i na suhim cestama, precizno upravljanje i karakteristike sigurnosti kod akvaplaninga. Kako bi se smanjila potrošnja goriva kod SUV vozila inženjeri razvoja smanjili su otpor kotrljanja za 7% uz istovremeno povećanje kilometraže za 3%, a udobnost vožnje za  8% – u usporedbi s prethodnim modelom u svakom slučaju. Ta se guma proizvodi u 50 veličina, s odobrenjima za brzinu između 190 i 300 km/h. Veličine te gume odgovaraju različitim SUV vozilima kod upotrebe na cesti kao što su Audi Q3, Honda CR-V, Range Rover Evoque i Porsche Cayenne.

Guma Grabber AT

Uzorak gazne površine gume Grabber AT dizajniran je tako da odgovara upotrebi kako na grubom terenu, tako i na asfaltu. Osim toga, ovaj stručnjak za svaki teren odlikuje se velikim brojem robusnih blokova koji se hvataju za tlo i omogućavaju vozilu kretanje naprijed, precizno upravljanje i osigurava kratak kočioni put na grubom terenu. Duboki utori u gaznoj površini pružaju dodatno prianjanje pri vožnji po blatnjavim cestama ili po kliskoj zatravnjenoj površini. Agresivni blokovi u ramenu koji ulaze u bočnu stijenku gume, spriječavaju oštećivanje te bočne stijenke. Guma Grabber AT također je dizajnirana tako da pruža veliku snagu pri vožnji po cesti, te time precizno prenosi komande upravljanja i kočenja. General Tire proizvodi taj model u širokom rasponu za naplatke promjera između 15 i 20 inča; ova je guma odobrena za brzine do 210 km/h.

Guma Grabber MT

Kao čistokrvni specijalist za upotrebu u teškim off-road uvjetima, guma Grabber MT odlikuje se otvorenom samo-čišćećom gaznom površinom s punim blokovima. Oni se kvače sa šljunkom, kamenim tlom, pijeskom i blatom te tako jamče ultra jaku trakciju čak i na najtežim dionicama. Kako bi se guma zaštitila od pucanja i oštećenja izazvanih udarima, njen troslojni karkas je dizajniran kao posebno robustan (stoga i dugotrajan) čak i uz off-road upotrebu. Uz takve karakteristike ova off-road guma predstavlja sigurnog i krajnje živahnog suputnika na grubom terenu. Tvrtka General Tire proizvodi tu gumu za naplatke promjera 15 i 16 inča, u metričkim i američkim veličinama; kao off-road specijalist odobrena je za brzine do 160 km/h.

Anketa

Koja riječ najbolje opisuje uslugu u AH Servisu?

Rezultati

Katalog svih modela guma

Novosti