Početna Novosti Autopartner Track day 1. rujna 2009.

Autopartner Track day 1. rujna 2009.

U utorak, 1. rujna 2009.od 9 do 17 sati na automotodromu Grobnik održan je Autopartner Track day powered by Toyo tires.

Posebnost ovog eventa je što su svi prijavljeni za vožnje vlastitim automobilima imali priliku isprobati i neke od najnovijih modela zastupnika izlagača po stazi ili cesti.

"Track day" magazina Autopartner nastao je u suradnji s jednim od vodećih proizvođača high performance guma TOYO TIRES, što je omogućio uvoznik za RH, tvrtka Auto Hrvatska Dijelovi.

Slobodan trening za cestovne automobile trajao je od 9 - 17 sati i tada su svi prijavljeni (više od 40 vozača) mogli uživati u ljepotama vožnje po stazi gdje im se mjerio vrijeme za svaki krug. Ipak najzanimljiviji dio dana je bio TOYO TIRES TIME ATTACK, vožnja za najbrži krug. Svaki vozač je imao priliku za samo jedan brzi krug, nije bilo mjesta pogreškama. Najbrži Baldasar Vukasović s Ariel Atomom (1.45.732 ) osvojio je četiri gume Toyo tires R888. Bez nagrada nisu prošli ni drugoplasirani Hrvoje Petrović s Focusom RS (1.48.586) te Damir Nakić s Megane F1 (1.49.167).

Osim svojih automobila svi prijavljeni su imali priliku voziti najnovije modela automobila od nekih zastupnika kao Citroen C5, C2 VTS, Volvo C30 D5 Powershift, Volvo C80 D5 s novim dizelom od 205 KS, Renaultsport Clio 200 ili Jaguar XF S s čak 600 Nm. Također je tu bio i trenutno najsnažniji auto s prednjim pogonom Focus RS s 305 KS koji su prijavljeni mogli isprobati na okolnim cestama. Ipak najveća zvijezda je bio KTM X Bow koji je po prvi puta predstavljen u Hrvatskoj i koji su svi prisutni mogli isprobati po stazi.
 

Anketa

Koja riječ najbolje opisuje uslugu u AH Servisu?

Rezultati

Katalog svih modela guma

Novosti